Kuulemisen perusteella tarkistetut ehdotukset merkittäviksi tulvariskialueiksi vuosille 2024-2030 sisältäen myös tunnistetut muut tulvariskialueet.
Kuulemisen perusteella tarkistetut ehdotukset merkittäviksi tulvariskialueiksi vuosille 2024-2030 sisältäen myös tunnistetut muut tulvariskialueet.
Vahinkoyhteenvetoon on koottu arviot tulvista ja kuivuuksista aiheutuvista vahingollisista seurauksista eri sektoreilla Saimaan alueella.
Hämeen ELY-keskus teki keväällä 2017 verkkokyselyn, jossa selvitettiin vesistön käyttäjien kokemuksia ja näkemyksiä Tammelan Pyhäjärven ja Loimijoen vesistön tilasta ja vedenkorkeuksista. Kysely uusittiin syksyllä 2022.
Tässä raportissa on kuvattu Kuivuusriskien hallinta Suomessa (KUHASUO) hankkeen puitteissa tehdyn kuivuusriskianalyysin aineisto ja menetelmät. Hankkeen tavoitteena on valaa pohja systemaattiselle ja kustannustehokkaalle kuivuusriskien hallinnalle Suomessa. Koko maan kattavalla kuivuusriskianalyysilla tuotetaan tietoa kansallisen kuivuusriskien hallinnan strategian laatimiseksi. Menetelmällä pyritään tunnistamaan kuivuudelle alttiita ja haavoittuvia alueita, jotta riskejä voidaan hallita proaktiivisesti, ennen vahinkojen realisoitumista. Tieto on pohjana mahdollisten tarkempien alueellisten kuivuusriskien hallintasuunnitelmien laatimisessa.
Tutkimustiivistelmä Kiinteistökohtaisten jäteveden käsittelyjärjestelmien käyttötutkimus Imatran seudulla -tutkimuksesta. Tutkimuksessa tehtiin useiden erilaisten jätevesien käsittelyjärjestelmien toimivuuden seurantaa.
Selvityksen keskeisenä tavoitteena oli tarkastella miten pohjavedenottamot sijoittuvat suhteessa pintavesiin sekä arvioida yleisluonteisesti, lähinnä paikkatietotarkastelun perusteella, voiko niille imeytyä vettä vesistöistä tai merestä.
Tämä opas on tarkoitettu pienten pohjavesilaitosten hoitajille. Se sisältää tietoa pohjaveden muodostumisesta, pohjavesiä uhkaavista riskeistä ja niiden hallinnasta, talousveden valmistukseen liittyvistä ohjeista ja määräyksistä, vesilaitostekniikasta sekä pohjavesilaitoksen ylläpidosta ja omavalvonnasta.
Selvityksessä on arvioitu vuosien 2002 ja 2003 poikkeuksellinen kuivuuden vaikutuksia vesivarojen käyttöön, maa- ja metsätalouteen, kiinteistöihin ja vesien tilaan.
Tutkimustiivistelmä Tillsyn på minireningsverk inklusive mätning av funktion -tutkimuksesta, jossa tehtiin usean pienpuhdistamon toimivuusseurantaa.
Pirkanmaan keskeisten järvien säännöstelysuositusten toteutuminen 10/2022-09/2024
Tähän kirjallisuuskatsaukseen on koottu ajankohtaista tutkimukseen perustuvaa tietoa luonnonmukaisten ohitusuomien hyödyistä ja haasteista.
Tässä julkaisussa on esitelty kenttä- ja laboratoriokokeiden avulla vesiruton hyötykäyttömahdollisuudet sekä kuvattu mahdollista toimintamallia alkaen vesiruton poistamisesta vesistöstä ja päätyen sen hyötykäyttömahdollisuuksiin.
Final Report of the Environmental Handprint-project.
Tässä tiekartassa määritetään Suomen vesivastuullisuuden kansallinen tavoitetila 2030 ja luodaan katsaus vesivastuullisuuden taustaan ja nykytilaan.
Raportti päivittää Suomen merenhoitosuunnitelman ensimmäisen
osan.
Controlling benthic release of phosphorus in different Baltic Sea scales. Final Report on the result of the PROPPEN Project (802-0301-08) to the Swedish Environmental Protection Agency, Formas and VINNOVA
KiertoVesi -hanke oli kiertotalousteeman alle kuuluva laaja maatalouden ympäristökysymyksiä, ravinteiden käyttöä ja niiden hallintaa käsittelevä hanke. Hankkeen johtoajatuksena oli muodostaa erilaisista maatalouden käytännöistä, niiden muutoksista ja tulevista muutospaineista kattava kokonaiskuva mitta-suhteiltaan erilaisten skaalojen välisten yhteyksien sekä maatalouden nykyisen ympäristötilan hahmottamiseksi.