Vesihuolto

Matala harmaavesipuhdistamo

Matala harmaavesipuhdistamo on tarkoitettu harmaiden kotitalousjätevesien käsittelyyn vapaa-ajan asunnossa. Tuoteperheeseen kuuluu 3 erikokoista puhdistamoa. Matala puhdistamo 10 soveltuu paikkoihin, joissa on pieni vedenkulutus, enintään 400 l/päivä ja 55 l/h. Matala puhdistamo 20 ja 25 soveltuvat paikkoihin, joissa on hieman suurempi vedenkulutus, enintään 750 l/päivä ja 75 l/h. Jos halutaan harmaavesijärjestelmä, joka pystyy käsittelemään tiskit, suihkut, pyykit ja astianpesukoneet, tulisi valita mallit 20 tai 25.

Jita Saunakaivo harmaavesipuhdistamo

Jita Saunakaivo -harmaavesipuhdistamo on tarkoitettu saunan harmaiden saunan pesuvesien käsittelyyn vapaa-ajan asunnossa. Puhdistamo soveltuu 5 asukkaan harmaiden jätevesien (n.s kantovesikohteissa saunan jätevedet), mitoitusvirtaama on 300 L/vrk. Tuoteperheeseen kuuluu 2 erikokoista puhdistamoa.

Dataöverföring till tjänsten Vatten.fi

Uppgifterna överförs till Vatten.fi från databaserna i VATI och VEETI via gränssnitt. Uppgifterna om vattenkvaliteten och behandlingsmetoderna för vatten kommer från VATI-systemet. Vattentjänstverkens nyckeltal kommer från VEETI-systemet.

Tiedonsiirto Vesi.fi-palveluun

Tiedot siirtyvät vesi.fi-portaaliin VATI- ja VEETI-tietokannoista rajapintojen kautta. Vedenlaatutiedot ja -käsittelymenetelmät tulevat VATI-järjestelmästä. Vesihuoltolaitosten tunnusluvut tulevat puolestaan VEETI-järjestelmästä.

Vesihuoltolaitosten raportteja

Yhdyskuntien vesihuollosta on koottu tietoja systemaattisesti 1960-luvulta lähtien.  Vuodesta 2016 lähtien on käytössä ollut vesihuollon tietojärjestelmä VEETI. Vesihuoltolaitosten toimintaa kuvaavia tunnuslukuja on nähtävillä raporteilla 1-8. Raporteille tuodaan uusi kalenterivuosi kun tiedot on tallennettu huhtikuun lopussa.